Sovint a casa no acaben de trobar el seu espai per manca de temps i activitats cronometrades en els nostres ritmes de vida frenètics, per això vam pensar que la millor manera era dur un mètode d’aprenentatge del món de la cuina a les escoles.

Ja sigui en una aula acondicionada, o al menjador escolar, trobem els nostres espais per a desenvolupar la nostra activitat, que dividim en 4 blocs: aperitius i amanides, entrants i principals, fruita, i postres.

Cada setmana es treballa una recepta d’un bloc diferent, i l’alumnat pot anar descarregant les receptes setmanals de l’àrea privada de la web, de manera que a final de curs tindran el receptari digital del curs complet. La nostra iniciativa de #paperzero va sorgir ja l’any passat, i així fem l’activitat més sostenible i solidària amb el medi ambient.

Perquè entenem de l’educació al voltant del món de la gastronomia també és molt important i ajudarà a què la nova generació adquireixi bons hàbits alimentaris i un especial interès per la qualitat del producte. Però ningú neix ensenyat… per això els hi hem de donar tota la informació.

20190927_172745 (1) (Large)
20191108_163032 (Large)
20190314_170739 (Large)
20191114_171311 (Large)
20190211_181023 (Large)
20190130_172424 (Large)
20191023_174857 (Large)
20190117_170527 (Large)

I perquè volem ajudar a les families a que els seus infants mengin més sovint i a gust fruita i verdura, els hi dediquem bona part de la nostra temàtica.

Però no tot són receptes! és descobrir nous aliments, estris, tastar-los, aprendre a tallar, pelar, hàbits d’higiene a la cuina,… i de tant en tant alguna sorpresa amb recursos didàctics com “tast a cegues”, sopes de lletres, jocs,…

Fomentant la seva pròpia creativitat i inicitiva a l’hora de fer certes mescles o emplatats, a la vegada que es treballen les matemàtiques, expliquem i experimentem processos físico-químics, treballem la psicomotricitat fina,…

Ja fa quatre cursos que Una de Postres ha portat la cuina a les escoles com a activitat extraescolar. En tots aquests anys, han sigut una bona colla de centres educatius del Camp de Tarragona que han confiat en la nostra proposta: Reus, Tarragona, Cambrils, Vinyols i els Arcs, Perafort, Alcover, Morell.

Les Escoles que han confiat en nosaltres

alberich logo

CEIP Alberich i Casas

(Reus)

sta caterina

CEIP Santa Caterina

(Vinyols i els Arcs)

perafort ok

CEIP Josep Veciana

(Perafort)

Vitxeta

CEIP La Vitxeta

(Reus)

logo mc

CEIP Mas Clariana

(Cambrils)

LOGO-AMPa md remei

CEIP Mare de Déu del Remei

(Alcover)

logo salle tgna

La Salle

(Tarragona)

joan 23

Escola Joan XXIII

(Tarragona)

03-pallol_fbk_març_2018

CEIP Els Ganxets

(Reus)

logo-AFA-miracle

Escola El Miracle

(Tarragona)

AMIPA Isabel Besora

Escola Isabel Besora

(Reus)

Ampa St bernat Calvó

CEIP Sant Bernat Calvó

(Vila-seca)

Més de 200 amants de la cuina s’han unit a les nostres classes realitzant una activitat setmanal en la qual aprenen tasques bàsiques de la cuina, a més a més d’una recepta, com la neteja, l’organització, el treball en equip, la cooperació,… i tot d’una manera divertida, agradable i molt gustosa. Cada setmana us proposem una nova recepta que, entre tots, elaborarem durant la sessió i us emportareu cap a casa per compartir-la en família.

Si formes part d’una AMPA i vols que porten  l’activitat de cuina a la vostra escola, posa’t en contacte amb nosaltres!

Us explicarem tot el projecte que hi ha darrera!

I aquest any, com a NOVETAT, en col·laboració amb la Tribu de Cris, a Reus, oferim la nostra activitat extraescolar fora de les escoles.

Així que no deixis de cuinar perquè no estiguem a la teva escola!

extraescolar cuina