galetes sant jordi

Tutorial galetes Sant Jordi

ARRIBA SANT JORDI!!!

I què millor que amenitzar-lo amb unes magnífiques galetes decorades? no sabeu com fer-ho?

Doncs tranquils que us ensenyaré una manera moooooooolt fàcil i mooooolt ràpida de tenir unes galetes especials per un dia tant especial!

A continuació us explico pas a pas com fer unes galetes decorades nivell principiant, que inclús les podreu fer en companyia dels petits de la casa! 😉

Primer pas, la “mise en place” de tot allò què ens fa falta:

  1. Impressions comestibles en fondant o pa d’àngel amb el dibuix o imatge que més ens agradi.
  2. Galetes de mantega
  3. un pinzell
  4. Xarop de moresc KARO, o un pegament comestible.
  5. Glassa (royal icing) de color blanc

Alguns aclariments….

Està clar, que la glassa pot ser del color que més us agradi (vermell, verd, groc….).

Les impressions comestibles, a no ser que tingueu la impresora especial amb tinta comestible a casa, les podreu encarregar en botigues especialitzades de la vostra ciutat o bé en botigues on line.

I tingueu en compte que aquí només us dono les bases perquè feu les vostres pròpies creacions segons el vostre gust i criteri! 😉 Imaginació al poder!

COMENCEM:

1. El primer que farem és agafar i retallar la nostra impressió comestible a la mida de la galeta que tinguem.

galletas personalizadas

2. Tot seguit sucarem el pinzell al xarop de moresc i l’escamparem a mode de pegament SOBRE LA GALETA per poder-hi enganxar la impressió comestible, no al revés!

3. Col·loquem la impressió comestible sobre la galeta… i “et voilà” això ja comença a agafar forma!

galletas personalizadas
galetes personalitzades

4. Ara farem el “rematat” de l’extrem de la impressió, que no només ens millorarà l’acabat sinó que ajudarà a una millor fixació entre impressió i galeta. Ho farem resseguint tot el contorn amb la glassa blanca (o del color que sigui) col·locada en una màniga pastissera amb una boquilla rodona petita. Jo aquí he fet servir la número 1 de Wilton).

una de postres
galetes sant jordi
galletas sant jordi

5. Deixar-les així seria una opció, però farem un pas més i li donarem una mica més d’acabat. Us mostraré diferents possibilitats: la primera, fer puntets separats de la línia de contorn de la imatge, coincidint també amb l’ondulat de la galeta; els mateixos puntets però enganxats a la imatge, donen una altra acabat diferent; podem modificar una mica aquesta última versió, estirant els punts de les cantonades de la galeta; i finalment, podem omplir de glassa tot l’espai entre la vora de la galeta i la imatge.

6. Ara només caldrà deixar assecar la glassa unes 2-3 hores (per assegurar-nos bé!). Si tenim molta pressa, les podem posar al forn a 50ºC durant uns 30 minuts o bé posar-les en una deshidratadora d’aliments (que ens farà un efecte similar al del forn)

BON PROFIT I BONA DIADA DE SANT JORDI!

Post a comment