[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Sens dubte podríem dir que aquest curs que hem deixat, ha estat el curs dels number cake (o letter cake, segons el cas!)

Crec que em costaria enumerar les vegades que els hem ensenyat a fer: a les escoles, en aniversaris, comunions, comiats de soltera, al centre cívic, amb grups de joves, en associacions de dones… ha sigut “lo más”!

Però per qui encara no sàpiga de què estem parlant, aquí en trobareu una breu descripció.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»5804″ img_size=»full»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»5764″ img_size=»full»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Amb tot és un pastís diferent, de ràpida execució, versàtil i sobretot boníssim!!!

Com muntar-lo, quines combinacions funcionen o com els podem decorar, són alguns dels tips que us desvetllem en aquest post, així que som-hi!

COM MUNTAR-LO

Personalment, i més a l’hora de dur a terme la formació pràctica d’aquest pastís, prefereixo utilitzar bases de pa de pessic genovès, ja sabeu… ous, farina i sucre, res més.

Com sabreu, també es pot fer amb una base de galeta tipus sablé o sable d’ametlla, o en pasta de full, però en aquests dos casos hem de taller la forma desitjada prèviament al fornejat.

Dit això, si sou assidus/es a fer aquest pastís, us recomano que feu vosaltres mateixos les plantilles de lletres o números però en un suport que sigui aprofitable, és a dir, no les feu de paper, doncs serien d’un sol ús! Jo les imprimeixo a la mida que em convé i les passo a plàstic, utilitzant un d’aquests separadors de colors de les carpetes d’anelles, així un cop utilitzats, els netegem i reutilitzem tantes vegades com vulguem!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»5774″ img_size=»full»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»5772″ img_size=»full»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Així doncs, en primer lloc tindrem que tallar la base amb les plantilles desitjades: ens caldran 2 o 3 unitats, en funció dels pisos de farcit que vulgueu posar. A mi m’agrada posar tres bases, així les porcions poden ser una mica més estretes, doncs al final queda un pastís de 8-9 cm d’alçada.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/6″][/vc_column][vc_column width=»2/3″][vc_single_image image=»5784″ img_size=»full»][/vc_column][vc_column width=»1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

És interessant, per lo d’aprofitar el temps i aquestes coses, que mentre fornegem i es refreden les bases (també dites planxes), ens posem mans a la massa amb el farcit.

A l’hora de muntar-lo, podrem fer servir una boquilla rodona o arrissada per disposar la crema, al gust, però al no anar cobert per fora, us quedarà més curiós si feu la tècnica del dot, és a dir, anar fent punts de crema.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»5770″ img_size=»full»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»5766″ img_size=»full»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

COMBINACIONS QUE FUNCIONEN

L’èxit número 1 és el genovès amb la crema madame (50% nata muntada + 50% crema pastissera), però us deixem algunes de les combinacions que més ens agraden (i sabem que funcionen).

Us diria de fer un ranking, però a mi em costaria molt decidir-me… millor us deixo que me’l poseu vosaltres als comentaris! 😉

Genovès de vainilla + crema madame

Genovès de llimona + crema de llimona

Base de xocolata + nata

Base de xocolata +  crema de maduixa

Base de xocolata + crema madame

Genovès de toffee + crema pastissera

Així que dit això feu proves i experimenteu les vostres pròpies combinacions![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»5782″ img_size=»full»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»5788″ img_size=»500×360″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]COM DECORAR-LOS

Diu la teoria que aquest tipus de pastissos “haurien” de portar: petisús, flors i fruita. Ara bé, en funció del farcit, podrem fer alguna excepció buscant la combinació que creiem més agradable al paladar.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»5786″ img_size=»full»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»5768″ img_size=»full»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Alguns aclariments:

  • Amb el concepte petisús podem incloure: merengues, macarons, galetes, xocolates, gominoles, …
  • Les flors, en primer lloc han de ser comestibles, això vol dir que són aquelles que no només per la seva naturalesa no ens poden fer mal a l’organisme sinó que NO han estat tractades amb productes químics. Podrem menjar roses, clavells, jasmí, hibiscus, pensaments, com a més comunes, i qualsevol flor d’arbres fruiters (pomer, taronger, …) o plantes aromàtiques (romaní, menta, salvia, julivert, …).
  • Respecte la fruita, no només és interessant utilitzar fruita de temporada, sinó que cal buscar una harmonia cromática.Aicí mateix, cal fer especial atenció en el cas de les fruites que s’oxiden o que al tallar-se es “posen lletges” (com les maduixes per exemple) pel què serpa necessari aplicar-los una capa de nappage de protecció , i així li donarem a més un toc brillant.

Espero que després de tota aquesta informació tingueu les claus per animar-vos a fer aquests pastissos i si no… estarem encantats d’ensenyar-vos –ho personalment!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]